Siirry suoraan sisältöön

Honduras houkuttelee kryptosijoittajia

Honduras houkuttelee kryptosijoittajia

Keski-Amerikan Honduras pyrkii selkeästi alueen kryptovaluuttakeskittymäksi, ja se onkin käynnistänyt ”Bitcoin-laakson” Santa Lucian turistikaupungissa. Kaupungin peräti 60 yritystä hyväksyy nyt Bitcoinin maksuvälineeksi pyrkiessään houkuttelemaan kryptosijoittajia eri puolilta maailmaa.

Hankkeen takana monta osapuolta

Hondurasista on tullut uusin maa, jossa kaupunki hyväksyy kryptovaluutan maksuvälineeksi, sillä Santa Lucian turistikaupungissa, joka sijaitsee vain 20 minuutin ajomatkan päässä pääkaupungista Tegucigalpasta, on nyt ”Bitcoin-laakso”. Lanseerauksen tarkoituksena on houkutella alueelle lisää turismia. Bitcoin Valley -hankkeessa koulutetaan aluksi 60 yritystä, jotka ottavat kryptovaluutat käyttöön markkinoidakseen tuotteitaan ja palveluitaan, ja odotetaan, että nämä käytännöt leviävät useampiin yrityksiin ja lähialueille. Aloitteen on kehittänyt Santa Lucian kunnanhallitus yhdessä Coincaex-kryptovaluuttapörssin, Blockchain Hondurasin ja Hondurasin teknillisen yliopiston kanssa. Coincaex vastaa kryptomaksujen suorittamiseen tarvittavien laitteiden ja palvelujen toimittamisesta, kun taas Blockchain Honduras tarjoaa koulutusta kryptolompakoiden käytöstä.

Keski-Amerikka keskittyy vahvasti kryptoihin

Monet Latinalaisen Amerikan maat tutkivat kryptovaluuttojen mahdollisuuksia, mutta riskit ovat edelleen suuret. El Salvador hyväksyi Bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi syyskuussa 2021, ja sillä onkin oma Bitcoin Beach -surffauspaikka El Zonten kaupungissa. El Salvadorin panostusta Bitcoiniin on haitannut kryptomarkkinoiden laskusuhdanne, ja se on julkisesti ilmoittanut, että sen Bitcoin-omistukset, joiden arvo oli aikoinaan 105 miljoonaa dollaria, ovat nyt noin 57 miljoonan dollarin arvosta. Mikäli omat sijoitukset ovat sattuneet pääsemään hupenemaan, niin kannattaa kurkistaa tänne,kyseisen linkin takaa löydät parhaimmat edut ja bonukset mitä nettikasinoilla on tarjolla. Näiden bonusten avulla voitkin mahdollisesti kerryttää sijoituksiesi arvoa hieman takaisin.

Markkinoihin liittyvän luontaisen volatiliteetin käsittelemiseksi ”Bitcoin Valley” mahdollistaa kauppiaille välittömät maksut paikallisessa valuutassa, mikä eliminoi kryptovaluuttojen vaihteluriskit. Tämän vuoden huhtikuussa Hondurasin talousalue tunnusti Bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi ja salli verojen maksamisen kryptovaluutalla. Sittemmin se on myös sallinut yhteisöjen laskea liikkeeseen Bitcoin-obligaatioita.

Kun yhä useammat alueet maailmassa ottavat käyttöön digitaalisia valuuttoja, Kansainvälinen valuuttarahasto ja Kansainvälinen järjestelypankki ovat molemmat antaneet julkisia lausuntoja kryptovaluuttoihin liittyvistä riskeistä. Kansainvälinen järjestelypankki on todennut, että sen pelko kryptovaluutoista on käynyt toteen, ja viitannut viimeaikaiseen markkinaromahdukseen. Kansainvälinen valuuttarahasto on myös ilmaissut huolensa Bitcoinin hyväksymisestä lailliseksi maksuvälineeksi El Salvadorissa ja Keski-Afrikan tasavallassa ja todennut, että hajautettu rahoitus on riski rahoitusmarkkinoille ja että sääntelyä tarvitaan pikaisesti.