Siirry suoraan sisältöön

Ripple

Ripple, lyhenne XRP, on täysin erilainen kryptovaluutta kuin esimerkiksi bitcoin tai ethereum ja muut suosituimmat coinit. Oikeastaan se ei ole edes varsinainen kryptovaluutta, vaan eräänlainen virtuaalivaluutan ja maksujärjestelmän yhdistelmä. Bitcoin on suosituin kryptovaluutta ja siksi muita kryptoja sanotaankin altcoineiksi. Tämä valuutta on siis myös altcoini ja on tällä hetkellä maailman kolmanneksi suosituin valuutta. Moni voi hämmästellä tätä, sillä mediassa usein puhutaan vain bitcoineista. Tässä kirjoituksessa kerromme oleelliset seikat tästä valuutasta.

ripple

Tutustu myös

Lue lisää seuraavista aiheista

Ripple - louhinta

Ripplen louhinta on oma juttunsa. Sitä nimittäin ei louhita enää. Taustalla oleva yhtiö Ripple Labs on rajannut valuutan määrän 100 miljardiin, joka on ripple-kurssin vaihteluista riippuen noin 100 miljardia dollaria. Ripple-kurssi nimittäin vaihtelee.

Kaikki ripplet ovat siis jo louhittu, mutta eivät yhtä aikaa markkinoilla. Taustayhtiö vapauttaa niitä markkinoille tasaiseen tahtiin tasapainon ylläpitämiseksi. Ripple on kuitenkin laajempi yhtiö kuin pelkkä kryptovaluutta. Kyseessä on teknologiayhtiö, joka etsii parhaita ratkaisuja tämän hetken pankki- ja finanssijärjestelmiin.

Ripplen taustalla on ajatus kehittää entistä kehittyneempiä virtuaalirahoitus, -maksu ja pankkijärjestelmiä. Se on vaikutusvaltainen toimija finanssimaailmassa yleisesti ja tietysti erityisesti kryptomaailmassa. Yhtiön ajatuksena on kehittää virtuaalivaluuttajärjestelmää ja tehdä yhteistyötä finanssialan toimijoiden kanssa maailmanlaajuisesti.

Rippleen sijoittaminen

Rippleen sijoittaminen ja sillä treidaaminen ei eroa muista valuutoista. Sijoittaminen onnistuu kaikilla suuremmilla ja pienemmilläkin kryptovaluuttojen kauppapaikoilla. Erilaisia kauppapaikkoja virtuaalivaluutoille on nykyään todella monia. Useimmilla kansainvälisillä kauppapaikoilla sijoitustoiminta onnistuu pitkälle suomen kielellä.

Ripple perustuu avoimeen lähdekoodiin kuten muutkin kryptovaluutat. Ripplejä voidaan siirtää käyttäjiltä toisille ilman, että kolmannet osapuolet toimivat välittäjinä. Tässäkin suhteessa se on samanlainen kuin muutkin kryptovaluutat. Suurin ero moniin muihin kryptovaluuttoihin on se, että sitä ei voi enää louhia. Kryptovaluuttoja on markkinoilla jo todella paljon ja erilaisia altcoineja tulee koko ajan. Tämä virtuaalivaluutta on säilyttänyt kuitenkin suosionsa.