Siirry suoraan sisältöön
Home » Mikä on DogeCoin?

Mikä on DogeCoin?

Kryptovaluutat keräävät enemmän kiinnostusta vuosi toisen perään. Tästä syystä ei ole ihme, että nykyään on olemassa niin monia erilaisia valuuttoja, joiden väliltä asiasta kiinnostuneet voivat valita. Kuitenkin, kuten kaikkien muiden asioiden kanssa, kaikki eivät ole aikasi saatika sitten rahasi arvoisia.

Yksi kohutuimmista kryptovaluutoista on ehdottomasti DogeCoin. Mutta miksi juuri tämä kryptovaluutta herättää keskustelua sekä kryptojen maailmassa, että sen ulkopuolella? Me tulemme perehtymään tähän asiaan, sekä moniin muihin tärkeisiin tekijöihin, joita sinun tulee tietää, jotta voit tehdä tietoisen päätöksen siitä, haluatko sinä hankkia juuri tätä kryptovaluuttaa. Joten aloitetaan DogeCoin valuuttaan tutustuminen.

Kryptovaluutat ovat elektronisia valuuttoja

Dogecoin kuuluu krypto valuuttoihin. Jos tämä on aivan ensimmäinen kerta, kun perehdyt krypto valuuttoihin, aloitetaan perehtymällä siihen, mitä kryptovaluutat oikeastaan ovat. Kryptovaluutat ovat elektronisia valuuttoja, jotka luotiin alkujaan toimimaan samalla tavalla kuin mikä vain muu tuttu valuutta. Suurena erona on kuitenkin se, että toisin kuin euron kaltaiset fiat-valuutat, kryptovaluutat eivät ole kytköksissä tiettyyn maahan tai alueeseen.

Kryptovaluuttojen toiminnan mahdollistaa lohkoketju teknologia. Se esiteltiin ensimmäistä kertaa Bitcoin kryptovaluutan kanssa. Jokaisella kryptovaluutalla on oma lohkoketjunsa, mikä tietenkin tarkoittaa sitä, että myös DogeCoin toimii oman lohkoketjun avulla.

DogeCoinilla on hyvin hauska historia!

DogeCoin on yksi alan huvittavimmista kryptovaluutoista. Tästä syystä se on myös alan kohutuin kryptovaluutta. DogeCoin julkaistiin ensimmäistä kertaa Suomen itsenäisyyspäivänä, kuudes joulukuuta, vuonna 2013. Sen loi kaksi ohjelmisto insinööriä, Billy Markus ja Jackson Palmer.

Asia, mikä tekee DogeCoinista niin huvittavan vaihtoehdon on se, että koko valuutta luotiin alkujaan vitsinä. Todellakin, sen ensimmäinen tarkoitus oli pilkata koko kryptovaluuttojen alaa. Tästä syystä valuutalla ei ollut oikeaa käyttötarkoitusta, minkä takia valuutta on kerännyt hyvin paljon kritiikkiä, varsinkin kun sen arvon noustessa.

DogeCoinin kahdeksan vuotinen historia on ollut täynnä jännittäviä hetkiä. Tietenkin jo sen alkukohta lupaili jo valmiiksi hyvin myrskyisää tulevaisuutta krypto valuutalle. Kaikkien kryptovaluuttojen arvo vaihtelee hyvin nopeasti, hyvin nopeassa ajassa, mutta DogeCoinin kanssa tämä on ollut erityisen selkeää. Eri julkisuuden henkilöiden tehdessä Twitter julkaisuja kyseisestä valuutasta, sen arvo on lähtenyt räjähdysmäiseen nousuun, kun taas sen saama kritiikki on tuonut arvon hyvin nopeasti alas. Tämä kryptovaluutta tarjoaa todellakin jännittäviä hetkiä.

Minkälainen DogeCoin lohkoketju on?

Kuten mainitsimme aikaisemmin, DogeCoin toimii oman lohkoketjun avulla. Tämä on ominaista aivan kaikille krypto valuutoille, eikä DogeCoin tietenkään tästä eroa. Mutta minkälainen DogeCoin lohkoketju oikeastaan on?

DogeCoin käyttää niin sanottua Proof of Work teknologiaa sen lohko ketjussa. Toisin sanoen lohkoja luodaan aina jonkun ratkaistessa tietty matemaattinen pulma. Tämä on sama teknologia, mitä kaikkien kryptovaluuttojen isä, Bitcoin, käyttää. Kuitenkin verrattuna juuri Bitcoiniin, DogeCoin on huomattavasti nopeampi. Tämä tekee siitä suositumman vaihtoehdon esimerkiksi maksujen suorittamiseen.

Onko DogeCoin turvallinen?

Kryptovaluuttojen turvallisuus on hyvin kiistelty asia. Tämä johtuu hyvin paljon siitä, että ihmiset ovat tietoisia internetin erilaisista riskeistä. Lisäksi kryptovaluuttojen korkea volatiliteetti, ja sen aiheuttama arvon heittely kerää myös kritiikkiä.

Kuitenkin kuten kaikkien muidenkin kryptovaluuttojen kanssa, myös DogeCoinia käyttäessä, kuluttaja voi itse vaikuttaa sen turvallisuuteen. Tämä tapahtuu helposti noudattamalla erilaisia turvallisuus menetelmiä, ja tietenkin huolehtivan turvallisesta sijoittamisesta. Niin kauan, kun kuluttaja ei tee äkkipikaisia päätöksiä, ja varmistaa kaikkien perus turvatoimien olevan kunnossa, DogeCoin on aivan turvallinen kryptovaluutta.

Miten DogeCoin valuuttaa voidaan ostaa?

Oletko kiinnostunut DogeCoin kolikkojen ostamisesta, mutta et ole varma mistä aloittaa? Ei huolta, me autamme sinua tässä. Jos hankit kryptovaluuttaa ensimmäistä kertaa, tulet tämän tekemään vaihdolla. Vaihto on sivusto, jonka avulla pääset vaihtamaan fiat-valuuttaa, kuten euroa, haluamaasi kryptovaluuttaan.

Voit löytää todella monia vaihtoja internetistä. Sivustoissa on jonkinlaisia eroja, mikä voi näkyä niiden hinnoissa ja toimivuudessa. On suositeltavaa valita vaihto, joka on monien muiden kryptojen omistajien luottama.

Kun olet valinnut sinulle sopivan vaihdon, sinun tulee aloittaa rekisteröitymällä sivustolle. Tähän kuuluu usein KYC eli tunnistautumis osa, mikä saattaa viedä jonkin aikaa. Sen jälkeen, voit tehdä talletuksen fiat-valuuttaa, ja siirtyä markkinoilla ostamaan haluamaasi kryptovaluuttaa. Tämän jälkeen omistat haluamaasi valuuttaa!

Miten Dogecoin valuuttaa myydään?

Kaupankäyntiin kuuluu suurena osana tietenkin myös kryptovaluutan myyminen. Mikä tulee Dogecoiniin, se voidaan tehdä muutamalla erilaisella tavalla. Ensimmäinen vaihtoehto, on myydä valuutta takaisin vaihdolle. Se onnistuu saman markkina-alueen avulla, jota olet käyttänyt kyseisen valuutan ostamiseen.

Toinen vaihtoehto on toiselle sijoittajalle myyminen. Dogecoin on P2P kryptovaluutta, mikä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että kauppaa voidaan käydä muiden sijoittajien kanssa. Molempiin myynti tapoihin liittyy omat hyvät ja huonot puolensa. Jos päätät myydä toiselle sijoittajalle, saatat välttyä erillisiltä lisämaksuilta. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että käyt oletettavasti kauppaa tuntemattoman ihmisen kanssa. Sovi siis kaikki asiat etukäteen, ennen myynti hetkeä. Jos toinen osapuoli ei suostu ehtoihin, on hyvä etsiä uusi kauppakumppani. Näin voit välttyä hyvin epämiellyttäviltä yllätyksiltä.

Mihin Dogecoinia voidaan käyttää?

Eri krypto valuutoilla on erilaisia käyttötarkoituksia. Kuten mainitsimme aikaisemmin, Dogecoin luotiin aluksi vitsinä. Sillä ei ollut oikeastaan mitään käyttötarkoitusta. Tämä on kuitenkin muuttunut.

DogeCoin valuuttaa voidaan käyttää maksuna, samalla tavalla kuin Bitcoinia. DogeCoin on kuitenkin paljon nopeampi vaihtoehto, mikä tietenkin miellyttää monia käyttäjiä. Lisäksi ajan kanssa, DogeCoinista on muuttunut tosissaan otettava vaihtoehto. Sen takia sille on lisätty myös muita käyttötarkoituksia.

Loistava esimerkki tästä on hajautettu rahoitus eli DeFi. DogeCoin lohkoketju ei itsessään mahdollista hajautettua rahoitusta. Sen sijaan, DogeCoinin variaatio, renDOGE, toimii Ethereum lohkoketjun päällä. Tämän ansiosta DogeCoinin omistajat pääsevät käyttämään toimintoa halutessaan.

Pitkäaikainen sijoittaminen pienentää korkean volatiliteetin aiheuttamaa riskiä

Kaikki kryptovaluutat sisältävät korkean volatiliteetin. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkien niiden kurssit ovat täynnä muutoksia. Tämä on erityisen selkeää DogeCoinin kohdalla, jonka arvo on heitellyt massiivisesti erilaisten ulkoisten syiden takia.

Tämä korkea volatiliteetti tekee kaikista krypto valuutoista korkean riskiryhmän sijoituskohteita. Sijoittajien onneksi, tätä riskiä voidaan kuitenkin madaltaa. Tämä tapahtuu yksinkertaisesti sijoittamalla pitkäaikaisesti. Päivä kaupankäynti saattaa houkutella monia, koska se kirjaimellisesti tapahtuu yhden päivän aikana. Sen avulla onnistuneet sijoittajat voivat tehdä massiivisesti tuottoa hyvin lyhyessä ajassa. Se on kuitenkin hyvin haastava ja aikaa vievä tapa sijoittaa, joten se kannattaa jättää vain alan ammattilaisille.

Säilytä DogeCoineja oikein

Jos olet vasta aloittamassa seikkailun kryptojen maailmassa, sinun on hyvä tietää, että voit vaikuttaa hyvin moniin eri asioihin itse. Yksi näistä asioista on turvallisuus. Valitsemalla turvallisen vaihdon, ja noudattamalla tunnettuja internet turvallisuusohjeita olet jo hyvässä asemassa.

Sen lisäksi sinun tulee osata säilyttää DogeCoineja oikealla tavalla. Tähän tarkoitukseen on hyvin tärkeää käyttää krypto valuutoille tehtyjä lompakoita. Jos haluat säilyttää valuuttaa pidemmän aikaa, sinun tulee käyttää tähän tarkoitukseen luotua ohjelmisto lompakkoa, kuten Ledger. Jos haluat käydä kauppaa, siihen tarkoitukseen sopii paremmin niin sanottu kuuma lompakko. Siihen, kuinka monta lompakkoa sinulla on, ei ole rajoitusta. Itse asiassa, monilla sijoittajilla on molemmat lompakot käytössä.

Varsin onnistunut vitsi!

DogeCoin saattoi saada alkunsa vitsinä, mutta tästä on siirrytty hyvin paljon eteenpäin. Nykyään se kuuluu suosituimpien kryptovaluuttojen ryhmään, eikä sen menestys vaikuta laskevan. Tulet varmasti törmäämään sen suloiseen koira logoon vielä vuosien ajan!