Siirry suoraan sisältöön

Bitcoinin louhinta

Bitcoinin louhinta, englanniksi bitcoin mining, on termi prosessille, jonka avulla luodaan bitcoineja. Louhinnassa on kyse siitä, että tietokoneet ratkovat erilaisia monimutkaisia matemaattisia laskusuorituksia ja numeroarvoituksia tietokoneen avulla. Tämä ratkaisu lisää bitcoinien lohkoketjuun uuden lohkon näin samalla antaen ratkontaan käytettävän tietokoneen omistajalle tietyn määrän. Ratketessaan se lisää bitcoinin lohkoketjuun uuden lohkon ja antaa ratkontalaitteen hallitsijalle sivutuotteena bitcoin valuuttaa. Louhiminen oli joskus aikoinaan kannattavaa, mutta nykyään louhijoiden välinen kilpailu on todella ankaraa ja voitokas louhinta vaatii fyysisesti jo painavien tietokoneiden hankintaa, jotka on suunnattu erityisesti bitcoinin louhintaa varten.

bitcoinin louhinta

Tutustu myös

Lue lisää seuraavista aiheista

Bitcoinin louhinta itse vai pilvipalvelimien avulla?

Onko mielessäsi bitcoinin louhiminen? Sinun on silloin valittava, että louhitko itse vai jonkin netissä toimivan palvelun kautta. Kummassakin vaihtoehdossa on etunsa. Pilvipalveluita käyttämällä sinun ei tarvitse maksaa sähkökuluja. Sen sijaan palvelumaksut syövät voittoja.

Jos mietit louhimista kotona, niin sinun kannattaa tiedostaa, että koneet ovat kovaäänisiä ja kuumenevat paljon. Usein paras vaihtoehto olisi kokonaan oma tila louhintalaitteille. Esimerkiksi joku viileä kellaritila tai vastaavanlainen oma tila sopii tarkoitukseen. Makuuhuone tai olohuone ei ole käytännöllinen valinta.

Louhintalaitteistoa ei voi jättää myöskään yksin kovin pitkäksi aikaa. Tämä sen takia, että koska louhijakoneesi raksuttaa ympäri vuorokauden niin ylikuumenemisen ja muiden vikojen riski kasvaa ja pienten vikojen korjaukset tulevat melkein väistämättä eteen.

Valitse bitcoin lompakko

Ennen kuin aloitat louhinnan, niin sinun on valittava bitcoin-lompakko. Lompakoita on monenlaisia. Usein ne ovat netissä toimivia alustoja, mutta se voi olla myös ladattava sovellus tai ihan fyysinen USB-tikun näköinen laite, johon louhittu virtuaalivaluutta säilötään.

Bitcoin on suosituin virtuaalivaluutta ja edelleen se kaikista vakain. Bitcoinin lisäksi on kuitenkin useita muitakin virtuaalivaluuttoja, ja erilaisia valuuttakokeiluja tulee jatkuvasti lisää. Bitcoinin kurssi kuitenkin vaikuttaa moniin muihin virtuaalivaluuttoihin. Bitcoinin lisäksi on mahdollista louhia myös muita virtuaalivaluuttoja. Se voi ollakin kannattavaa, sillä toisinaan arvonnousut ovat räjähdysmäisiä joillakin valuutoilla.